Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Народна депутатка Вікторія Вагнєр відвідала ХДУ

Про це повідомляє ректор вишу Олександр Співаковський:

– Сьогодні, 28 грудня, наш університет відвідала народна депутатка України Вікторія Вагнєр. Оскільки Вікторія Олександрівна спеціалізується на медичній сфері, входить до відповідного профільного комітету Верховної Ради, обіймала посаду головної лікарки КНП «Обласна лікарня відновного лікування» Херсонської обласної ради, то говорили, звичайно, про медицину та розвиток медичного факультету.

Разом з проректоркою Дар’єю Мальчиковою та деканесою медичного факультету Наталією Шахман ознайомили гостю з матеріально-технічною базою факультету. Її вразив наш інтерактивний анатомічний стіл, який дає можливість вивчати детально організм людини.

Приємно було почути гарні відгуки про наших випускників – реабілітологів та фізіотерапевтів, які вже зараз працюють у лікарні відновного лікування.

Торкнулися проблеми нестачі кваліфікованих медичних кадрів, яку можемо вирішити лише об’єднавшись навколо ідеї розвитку медичного факультету, який би готував на Херсонщині фахівців для закладів охорони здоров’я. Пані Вікторія запевнила, що відтепер буде на всіх рівнях сприяти реалізації наших планів. Наразі маємо підтримку на рівні області – до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2022 рік внесений захід – виготовлення проєктно-кошторисної документації для реставрації історичних будівель корпусів Херсонського державного університету по вулиці Перекопській, 3. Як депутатка пані Вагнєр сприятиме, щоб наші історичні корпуси потрапили до державної програми «Велика реставрація».

У ході візиту народна депутатка зустрілася з проректорами, деканами факультетів та керівниками структурних підрозділів, аби почути їх побажання щодо розвитку освіти, підтримки соціальних працівників, наукових досліджень, інвестиційної моделі розвитку освіти. Оскільки зустріч відбувалася напередодні Нового року, то обмінялися новорічними привітаннями та побажали один одному теплих, щасливих, радісних свят та гарного Нового року!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН