Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі керівниця медзакладу продавала біоматеріали

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя ексдиректорці КНП «Запорізький  обласний центр служби крові» Запорізької обласної ради  повідомлено про підозру за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).
За даними слідства, у 2020 році виконувачка обов’язків керівника комунального підприємства у сфері охорони здоров’я, маючи умисел на розтрату біоматеріалу, безпідставно перевела понад 270 літрів плазми крові з розряду лікувальної  до розряду  непридатної для лікування. У подальшому компоненти «непридатної» крові за заниженою вартістю реалізовано комерційній структурі, чим спричинено матеріальну шкоду у сумі понад 700 тис. грн.  
Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюється слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
До відома: за середньою потребою 800 мл плазми крові на одного пацієнта цього біоматеріалу вистачило б надати медичну допомогу майже  350 хворим.

Пресслужба прокуратури

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН