Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Літературні читання для студентів херсонського вишу провів німецький письменник

Здобувачі вищої освіти ІІ-ІV курсів факультету української й іноземної філології та журналістики Херсонського державного університету і доцентка кафедри німецької та романської філології Лариса Ковбасюк долучилися до літературних читань сучасного німецького письменника.

Другий рік поспіль напередодні різдвяних свят студенти Херсонського державного університету, які вивчають німецьку мову як першу або другу іноземну, беруть участь в онлайн-зустрічах із автором німецьких книжок для підлітків та молоді, досвідченим викладачем німецької мови Леонгардом Тома. Він зустрічається з поціновувачами німецької літератури на платформі видавництва Hueber.

Цього року здобувачки вищої освіти Я.Бурса, А.Волкова, А.Забродська, Ю.Кудінова разом з доценткою Ларисою Ковбасюк та з 117 учасницями з усього світу поринули в світ автобіографічних пригод письменника. Із коротких оповідань, написаних легкою німецькою мовою із використанням влучного молодіжного сленгу, студентки дізналися про культурні відмінності представників різних країн. А також улюблені місця відпочинку мешканців Німеччини, мрії підлітків, їхні плани на майбутнє тощо.

Вишукана німецька вимова, невимушена атмосфера спілкування, можливість поставити запитання автору, знайомство із сучасною літературою, що є важливою складовою при вивченні мови та формуванні міжкультурної компетенції як майбутніх вчителів, так і майбутніх філологів, неабияк вразили учасників літературного вечора. Свої враження та міркування щодо тематики прослуханих творів, думки щодо доцільності використання такої літератури для домашнього читання, студентки виклали в письмових звітах.

Пресцентр

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН