Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Біосферний заповідник “Асканія-Нова” очолив Віктор Шаповалов

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис науковця Івана Мойсієнка:

– Щиро вітаю Віктора Володимировича Шаповала з призначенням директором Біосферного заповідника Асканія-Нова імені Ф.Е. Фальц-Фейна на найближчі 5 років починаючи з 22 грудня 2021 року. Віктор Володимирович є випускником Херсонського державного університету, то ж ми дуже добре знаємо його. Він дуже порядна людина, блискучий науковець та гарний фахівець заповідної справи. Бажаю йому успіхів на цій не простій ниві (степу)!

Також хочу щиро подякувати Віктору Семеновичу Гавриленку, який підготував собі достойну заміну.

Віктор Семенович обіймав цю посаду більше 31 одного року! Він прийняв заповідник в складні 90-ті роки і зумів перетворити напівферму-напівзаповідник, яким він був в складі Інституті тваринництва НААН, на зразкову самостійну заповідну установу.
ПС. Нижче наводжу текст посту, який я присвятив рік тому 30-річному ювілею роботи Віктора Семеновича Гавриленко на посаді директора:

“В цей день 16 квітня рівно 30 років тому Віктор Семенович Гавриленко був призначений на посаду директора Біосферного заповідника Асканія-Нова імені Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна. Тоді він став наймолодшим директором заповідника в колишньому СРСР. Незважаючи на те, що призначення відбулося у надзвичайно складний для заповідника час, однак цей зовсім молодий чоловік з честю впорався з покладеними на нього обов’язками – відродив заповідник та повернув йому всесвітню славу. А інакше і не могло бути, адже за дивовижним збігом обставин Віктор Семенович Гавриленко був призначений директором заповідника в День народження його засновника – Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна!

Вітаю природоохоронну спільноту та й усіх громадян України і не тільки України з цим надзвичайно вдалим призначенням 30 років тому і дякую ювіляру – Віктору Семеновичу Гавриленко за 30 років неймовірного служіння природі!”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН