Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш переходить у режим «без паперів»

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонського державного університету. У повідомленні йдеться про наступне:

Херсонський державний університет поступово переходить у режим «без паперів». Нещодавно три університетські відділи приєдналися до програми «Дія.QR», що має на меті спрощення процедури документообігу.

Серед цих структурних підрозділів – Приймальна комісія, Студентське містечко та договірний відділ Херсонського державного університету. 

Основна мета програми «Дія.QR» – не робити копії документів. Просто відсканувавши QR-код можна надати копію цифрового документу через застосунок «Дія» до відділів Херсонського державного університету.

Таким чином, приєднання нашого освітнього закладу до програми «Дія.QR» дозволяє полегшити та спростити певні університетські процеси.  

Як же працює «Дія.QR»? Для початку користувач має запустити застосунок «Дія» та відсканувати QR-код, що розміщений у відповідному структурному підрозділі університету – Студмістечку, договірному відділі чи Приймальній комісії. Надалі «Дія» автоматично сформує чернетку листа з копіями цифрових документів. Після підтвердження документи з електронним підписом надійдуть на адресу відповідальної особи у відділі.

Наразі в Qr-кодах зашифровано чотири документи:

– біометричні паспорти (ID-картка та закордонний паспорт);

– картка платника податків;

– довідка ВПО;

– свідоцтво про народження. 

Зазначимо, що ініціатива впроваджена в рамках концепції цифровізації Херсонського державного університету та поступового переходу на електронний документообіг, що узгоджується зі Стратегією розвитку ХДУ. Безпосередньо процесом приєднання ХДУ до програми «Дія.QR» опікувалася профільна служба проректорки з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталії Кушнір.

Посприяли пришвидшенню даного процесу співпраця та нещодавній візит до ХДУ директора директорату розвитку електронного урядування Мінцифри України Мстислава Баніка та заступника голови ХОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Павла Кулика. Наразі реалізацією проєкту в ХДУ займається інформаційно-обчислювальний центр під керівництвом Олександра Лемещука.

У майбутньому в Херсонському державному університеті планують розширювати кількість відділів, що матимуть змогу використовувати можливості «Дія.QR». Зокрема, це Гуманітарний та відділ міжнародних ініціатив та проєктної діяльності. Також в перспективі продовжувати розвивати внутрішні сервіси та інтегрувати елементи «Дії» в нову платформу «ХДУ24».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН