Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині до Дня Святого Миколая провели благодійну акцію «ДоброДар»

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонського обласного центру народної творчості. У повідомленні йдеться про наступне:

«Щорічно до Дня святого Миколая працівники Херсонського обласного Центру народної творчості організовують та проводять обласні благодійні акції в допомогу тим, хто цього потребує. Головною метою цьогорічної акції «ДоброДар» був збір коштів для пацієнтів онкогематологічного відділення Херсонської обласної дитячої лікарні.

Щороку Акція відбувається у співпраці працівників культури області, учасників гуртків, школярів та майстрів народного мистецтва Херсонщини, які завжди відкликаються на всі ініціативи Центру.

З усіх куточків Херсонщини до ОЦНТ надходили новорічно-різдвяні сувенірні вироби, які протягом грудня було реалізовано на заходах Центру.

На відкритті Головної ялинки області також проходили благодійні майстер-класи, кошти від яких увійшли до загальної скарбнички.

Тож, за підсумками обласної благодійної акції «ДоброДар» вдалося зібрати 28 тис. 110 грн. Ці цифри означають не тільки суму коштів, а і характеризують нас, як суспільство, що здатне переживати, співчувати, об’єднуватися і допомагати. Працівники Центру з подарунками та у супроводі святого Миколая відвідали та привітали маленьких пацієнтів. Кошти передали батьківському активу відділення.

З подібними благодійними ініціативами виступили культпрацівники в громадах області, вони активно проводили збір коштів, пропонуючи благодійникам різноманітні майстер класи, мистецькі вироби та інші культурні послуги. Майже в кожній громаді відбулися святкові заходи та театралізовані вистави для дітей пільгових категорій.

Великоолександрівський БК провів благодійну акцію «Іграшка надії», до якої долучилися майстри та мешканці громади і надали свої вироби, виручені кошти з яких підуть на допомогу тяжкохворим дітям Великоолександрівської ТГ. Не забули на Великоолексанрівщині і про діток, які перебувають під опікою та проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, до них на свято з подарунками завітав св. Миколай.

До Дня Святого Миколая у Рубанівскій громаді проведено благодійну акцію «Подаруй дитині свято». Для цього всі бажаючі мали можливість придбати сувенірну продукцію, виготовлену працівниками будинку культури. Зібрані кошти передані трьом дітям з інвалідністю Рубанівської громади.

У Любимівскій громаді відбулася благодійна акція «Добро – це просто». Мешканці громади активно долучилися до благодійності, купуючи ангелів ручної роботи. Зібрані кошти були перераховані на допомогу тяжко хворому мешканцю громади.

У Великолепетиському ЦБК проходила благодійна акція до Дня святого Миколая «Подаруй казку кожній дитині». Кожен бажаючий міг зробити добру справу і принести подарунки діткам у вигляді книг, канцелярії, одягу, взуття, іграшок та ін. Всі подарунки були передані до Великолепетиського територіального центру з соціального обслуговування населення. У День святого Миколая працівники центру відвідали малозабезпечені сім’ї та вручили діткам подарунки.

Дякуємо кожному, хто не залишився байдужим і долучився до благородної справи.

ДЯКУЄМО ВСІМ ДОБРОДАРАМ! Не буває чужої дитячої біди, і не буває багато добра, і бути благодійником і добродарцем – почесно і приємно!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН