Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учасники засідання Громадської ради при ДПС області обговорили законодавчі зміни та подальшу співпрацю

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під головуванням очільника представників громадськості Олександра Максименка відбулося засідання Громадської ради ‒ постійного дорадчого органу при відомстві.

Участь у заході взяли в. о. начальника ДПС в області Ігор Клим, заступник начальника Наталія Невдах, фахівці установи.

Під час засідання присутні підбили підсумки роботи Громадської ради, розглянули питання організаційних заходів щодо проведення установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, обговорили напрямки подальшої співпраці з органами податкової служби.

«Податкова служба готова продовжувати встановлену роками традицію співпраці з громадськими об’єднаннями, адже це один із найважливіших аспектів нашої роботи», ‒ зазначив Ігор Клим.

Доповідаючи про результати роботи Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за 11 місяців поточного року заступник начальника відомства Наталія Невдах зауважила, що в наступному році планується зберегти позитивну динаміку щорічного збільшення джерел надходжень до бюджетів усіх рівнів, що, відповідно, дозволить забезпечити зростання видатків на оновлення й розвиток інфраструктури, соціальної сфери та пожвавлення економіки регіону в цілому.

«Сподіваємося, цьому сприятимуть не лише професійний підхід до податкової справи наших фахівців, підвищення рівня податкової дисципліни та сумління платників податків, а й зміни, передбачені Законами України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», ‒ зазначила посадовиця.

На положеннях одного із зазначених законів, а саме ‒ Закону України від 30.11.2021 № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», спрямованого на зміцнення ресурсної бази бюджетів та запобігання бюджетним втратам через ухилення від оподаткування, присутні зупинилися більш детально. Зокрема, учасники заходу обговорили положення, що стосуються загальних питань адміністрування податків, податків на прибуток підприємств, доходів фізичних осіб, доданої вартості, акцизного та екологічного податків, рентної плати, плати за землю, умов перебування на спрощеній системі оподаткування. Закон набере чинності з 01.01.2022, однак, окремі його норми вже почали діяти, а деякі почнуть діяти через певний час.

Крім того, було вирішено низку інших питань. Захід відбувся в діловій та злагодженій атмосфері.

Сьогоднішнє засідання Громадської ради було заключним. За тиждень повноваження нинішнього консультативно-дорадчого органу припиняються, а в наступному місяці відбудуться установчі збори стосовно затвердження нового складу Громадської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН