Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська міська рада виділить 6 мільйонів на ремонт ліфтів

Депутати 45 голосами підтримали проєкт рішення міської ради «Про внесення змін та доповнень до міської комплексної програми «Соціальний захист», затвердженої рішенням міської ради від 26.01.2021 № 54 (зі змінами та доповненнями)».

Постійна комісія міської ради з питань гуманітарної політики, медицини, освіти, культури, молодіжної політики та спорту, законності, депутатської діяльності, свободи слова та запобігання корупції надала рекомендації щодо внесення змін до міської комплексної програми «Соціальний захист» в частині надання громадянам адресної грошової допомоги у зв’язку з високовартісним лікуванням (перелік нижче).

З метою посилення соціального захисту окремих категорій громадян запропонували розглянути питання щодо:

– надання одноразової грошової допомоги після закінчення опалювального періоду 2021-2022 років мешканцям ХМТГ – абонентам МКП «Херсонтеплоенерго» на відшкодування, за фактом оплати, додаткових витрат за послуги з теплопостачання, спричинених різницею в тарифах поточного та попереднього опалювальних періодів;

– збільшення сум виплат особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій під час Другої світової війни – 1000 грн, сторічним мешканцям та більш старшого віку до Дня народження – 3000 грн, інше.

Серед основних заходів реалізації Програми соціального захисту фінансова підтримка організацій, що опікуються дітьми з особливими потребами, ветеранів, компенсаційні витрати за пільговий проїзд.

Зокрема, на відшкодування 60% витрат, пов’язаних із внесками на ремонт ліфтів у бюджеті заплановано 6 млн грн. Для гарячого харчування соціально незахищених громадян – 422,6 тис грн. Всього видатків за програмою – 61 млн 299 тис грн.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН