Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині відбувся конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації. У повідомленні йдеться про наступне:

«На Одещині пройшов ІІІ (ІІ) (обласний) етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. А це означає, що наші маленькі та юні знавці української мови, озброївшись знаннями та гарним настроєм, вже відклали убік хвилювання і поринули у виконання підготовлених завдань. Цьогоріч маємо 351 учасника. Тішить той факт, що це не лише учні 3-11 класів, а й здобувачі освіти профтехів, коледжів та вишів. Наша перспективна молодь, якій все по плечу.

Ми вдячні за організаційний, науково-методичний супровід конкурсу методистам та викладачам КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

Будьмо гідними нащадками Петра Яцика, який говорив: «Щоб відродити українську мову, не треба замахуватися відразу на щось глобальне, можна почати з малого і дорости до найвеличнішого. Нехай діти позмагаються на краще її знання… І чим більше дітей ми долучимо, тим певніше, що молода Україна говоритиме рідною мовою, шануватиме її,  вважатиме престижною».

Результати Конкурсу після перевірки фаховим журі будуть оприлюднені на сайті КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН