Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Одесі вирішуватимуть питання переповненості дитсадків та шкіл

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку одеського міського голови Геннадія Труханова. У повідомленні йдеться про наступне:

«6 років тому черга до дитячих садків Одеси становила приблизно 12 тисяч осіб. Ми провели велику роботу, і сьогодні у списках черговиків – 1 240 дітей. Але проблема перевантаженості шкіл, як і раніше, залишається актуальною. Причина, у тому числі – у безвідповідальності забудовників. У передмістях Одеси будуються масштабні житлові масиви. Однак у них немає продуманої інфраструктури. Діти з цих районів змушені відвідувати міські школи та дитсадки. Таких дітей – понад 8 тисяч. Як результат, одеські дитсадки та шкільні класи переповнені.

Однак діти не мають стати заручниками чужої безвідповідальності.

На зустрічі з головами територіальних громад Одеського району розглядалася пропозиція: освітні послуги в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Одеси для дітей, зареєстрованих на території громад, мають бути сплачені з бюджетів відповідних громад.

Затверджено приблизну форму договору щодо забезпечення здійснення міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами на здійснення видатків у сфері освіти.

Досвід інших міст України показує, що така практика дає змогу підвищити рівень освітніх можливостей для наших дітей».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН