Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську створять нові пляжі

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Генічеської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«У Генічеській міській раді на запрошення міського голови Олександра Тулупова побували спеціалісти київського підприємства «Уніпром» – директор Петро Айзман та інженер Лілія Гурдіна. Як сказав директор, «Уніпром» займається проєктуванням, поставленням і адаптацією в Україні сучасних закордонних технологій.

Одна з таких технологій – створення нових пляжів. Недавно спеціалісти розповідали про цю та інші технології в Херсонській ОДА, де їх і почув Генічеський міський голова. Користуючись нагодою, Олександр Тулупов запросив киян у Генічеськ.

На зустрічі у робочому кабінеті Олександра Васильовича, крім нього і гостей, були присутні перший заступник міського голови Андрій Євстратов, заступник Вадим Васильчук, начальник управління ЖКГ Олег Кульчицький, директор КП «Азовкомунсервіс» Олександр Лебьодкін, директор КП «Генічеський міський пляж» Нана Чернова.

Зустріч у кабінеті переривалась безпосереднім виїздом на міський пляж. Після того Петро Айзман сказав, що ще більш впевнений, що саме запропонована «Уніпромом» технологія дозволить місту створити нові пляжі, які приваблять відпочивальників.

«Технологія заснована на використанні природних факторів, – розповів Петро Борисович. – Адже хвилі несуть з водою і піщинки. Ми зробимо так, аби ці піщинки не вимивались невідомо куди, а залишались у конструкції пляжу».

Проєктом передбачається збільшити площу міського пляжу, встановивши дамбу від кінця причалу до існуючої берегової лінії, а після того провести засипку, щоб створити нову пляжну зону.

На зустрічі було вирішено, що починати треба з 600 метрів берегової лінії пляжу, а вже після того технологію можна буде впроваджувати біля обриву.

«Технологія нас зацікавила, – прокоментував результати зустрічі міський голова. – Але спочатку маємо порахувати, скільки для нас коштуватимуть проект і його реалізація».  

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН