Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні можуть розмістити перевалочний пункт дизпалива: депутати не підтримують ідею

Сьогодні на засіданні постійної комісії з питань архітектури, містобудування, естетики, реклами та охорони навколишнього середовища розглядали питання, що виносять на розгляд сесії міської ради 17 грудня.

Крім цього, комісія розглянула профільні питання, а саме заяви щодо надання пріоритетів на розміщення рекламних конструкцій та документи на отримання містобудівних умов.

Нагадаємо, що минулого засідання під час розгляду містобудів у комісії виникли питання щодо підстав погодження Департаментом містобудування, архітектури та земельних ресурсів міської ради містобудівних умов на переобладнання існуючого комплексу для зберігання рослинної олії, розміщеного у центральній частині міста по вулиці Гімназичній, 36-в, у перевалочний пункт для зберігання нафтопродуктів. Тож, до участі у засіданні запросили представників ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, обласного Департаменту екології та природних ресурсів, ГУ Державної служби надзвичайних ситуацій у Херсонській області.

Керівник Департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів міської ради Михайло Жаров повідомив, що надані містобудівні умови не забороняють здійснювати реконструкцію об’єкту, а лише окреслюють рамки її переобладнання з урахуванням певних обмежень.

Депутати «архітектурної» комісії вважають розміщення перевалочного пункту для зберігання нафтопродуктів поряд з рекреаційною зоною міста недоцільним, через розташовані поряд житлові будинки, що створює незручності для мешканців. На думку комісії, містобудівні умови надані без урахування експлуатації об’єкту та без урахування потреб громадян. Адже цистерни з дизпаливом рухатимуться центральними вулицями міста, що є неприпустимим та небезпечним.

Крім цього, виникли питання щодо наявності екологічної оцінки впливу на довкілля від такого виду діяльності та документів на відповідну земельну ділянку.

Як зазначають у Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА, погодження надавали враховуючи екологічні норми чинного законодавства України та проведеного громадського обговорення із зазначеного питання, яке через карантинні вимоги відбулося дистанційно. Під час його проведення жодного заперечення від мешканців міста не надійшло.

Також на підставі акустичної оцінки та оцінки атмосферного забруднення погодження на розміщення зазначеного об’єкту отримано й від Інституту громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України, але за умови повторної перевірки цих показників через рік, – інформують у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області.

За результатами розгляду питання комісія вирішила звернутися до Державної служби надзвичайних ситуацій України з метою проведення позапланової перевірки зазначеного об’єкту на предмет дотримання вимог безпеки, до правоохоронних органів щодо оцінки дій Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області щодо експертної оцінки містобудівної документації, а також надано доручення підготувати документи стосовно права власності за земельну ділянку та її цільового призначення.

Крім цього, депутати «архітектурної» комісії вирішили попередньо розглядати усі заяви про надання містобудівних умов на розміщення об’єктів підвищеного рівня небезпеки, що надходять до Департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів міської ради.

Херсонська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН