Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську вшанували пам’ять ліквідаторів, які загинули під час чорнобильської трагедії

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Таврійської міської територіальної громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«14 грудня секретар Таврійської міської ради Андрій Хахалєв, директор Музею історії міста Таврійська Наталя Малинова, юні музеєзнавці Юлія Кисіль, Каріна Сігнаєвська та Святослав Колісніченко поспілкувались з ліцеїстами Таврійська та познайомили пррисутніх з хронікою трагічних подій, які стались в Україні 35 років тому.

Андрій Хахалєв зазначив, що сьогодні ми вшановуємо людей, які захистили ціною свого життя і здоров’я не тільки Україну та Європу, але й цілий світ. Серед героїв-ліквідаторів багато мешканців Таврійської громади, для яких пролунали слова подяки за мужність і громадянську позицію. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів, які загинули під час чорнобильської трагедії та від хвороб внаслідок шкідливого впливу радіаційного опромінення.

Директор музею Наталя Анатоліївна Малинова разом з гуртківцями зібрали безцінні документи, відео та фотоматеріали про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства з метою нагадати всім нам про важливість пошуку безпечних джерел енергії, про актуальні екологічні проблеми, про відповідальність перед майбутніми поколіннями за наслідки технічного прогресу».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН