Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині очікується ускладнення погодних умов

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку начальника Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрія Кіріяка. У повідомленні йдеться про наступне:

«Кожного року в грудні до нас дуже несподівано приходить зима з першим снігом, першими морозами і, як наслідок, значними ускладненнями роботи комунальних служб.

Саме тому хочу звернути Вашу увагу, що враховуючи метеорологічну ситуацію, яку ми маємо станом на 14 грудня 2021 року, несподіване настання зими в Херсонській області може мати місце з 19 по 30 грудня. В цей період на території області можуть спостерігатись складні погодні умови, а саме: зниження температури повітря з мінімальними значеннями до 10 градусів морозу в нічні години, випадання спочатку мокрого снігу з налипанням і утворенням ожеледі та ожеледиці, а пізніше і звичайного снігу.

Випадання снігу, який сподіваюсь підніме настрій нашим дітлахам, зазвичай приводить до значного ускладнення роботи комунального господарства, а очікуване посилення швидкості вітру до 15-20 метрів за секунду, та налипання мокрого снігу, може призвести до виникнення проблем в системі енергопостачання населених пунктів.

Саме тому звертаємось до Вас з проханням уважніше слідкувати за нашими прогнозами. Власників автотранспортних засобів, які ще не замінили гуму на зимову, зробити це в найближчі дні, а комунальникам підготуватись до можливих ускладнень погодних умов, про які Херсонський ЦГМ Вам, як завжди, повідомить більш детально за 3-5 днів до їх настання».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН