Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Музичні школи запоріжжя отримали нові інструменти

Секретар міської ради Анатолій Куртєв вручив сертифікати на музичні інструменти та обладнання для гончарства керівникам мистецьких шкіл Запоріжжя. Для цього у 2021 році з міського бюджету було виділено 2 млн грн.

Для мистецьких шкіл було закуплено 11 комплектів синтезаторів та більше 25 різноманітних музичних інструментів, яких вони потребували найбільше. Це – класичні гітари, віолончелі, труби, скрипки, акордеон, бандури. Особливу увагу приділили закупівлі комплектів синтезаторів для занять з музичної грамоти та цифрових фортепіано.

Важливим напрямком роботи також є розвиток художніх відділень у школах мистецтв. Восени 2020 року розпочали роботу нові художні відділення у культурно-мистецьких центрах у Комунарському та Заводському районах. У листопаді 2021 року оновлено художню школу в Дніпровському районі. Тепер діти навчаються у сучасних відкритих просторах із власними галереями для творчості, де можна займатись живописом, графікою і навіть скульптурою.

Для розвитку нових цікавих напрямів роботи мистецьких шкіл – кераміки та гончарства – цього року придбали 5 печей для випалу кераміки та 7 гончарних кругів, а також станки для скульптури, інструменти для роботи з глиною, мольберти та планшети, гіпсові фігури для композицій.

– У нашому місті дуже багато талановитих дітей – майбутніх художників, хореографів, музикантів, скульпторів. Ми пишаємося тим, що вони виступають на всеукраїнських конкурсах, беруть участь у телевізійних шоу та займають призові місця. Міська влада буде продовжувати підтримувати наших творчих дітей та втілювати їх мрії. Ми маємо створювати належні умови для повноцінного та всебічного розвитку підростаючого покоління. Саме тому ми розвиваємо та оснащуємо мистецькі і музичні школи Запоріжжя, – сказав Анатолій Куртєв.

Зазначимо, в Запоріжжі початкову мистецьку освіту здобувають понад 6,3 тисячі дітей. У місті працюють 8 музичних шкіл, художня школа, 4 школи мистецтв. Завдяки системній роботі міської влади кількість дітей, що займаються мистецтвом, за останні два 2 роки виросла на 500 осіб.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН