Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Арабатській Стрілці відбувся туристичний форум (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Генічеської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«У готельному комплексі «Chalet Thermal» на Арабатській Стрілці відбувся туристичний форум «Підсумки та прогнози курортно-туристичного сезону у Генічеській міській територіальній громаді», у якому взяли участь керівництво громади, власники закладів оздоровлення, баз відпочинку, садиб, керівники автотранспортних і комунальних підприємств.

До президії було запрошено Генічеського міського голову Олександра Тулупова, голову Генічеської районної ради Сергія Коржевого та голову Асоціації гостинності Генічеського району Сергія Шентябіна. Модератором зустрічі виступив перший заступник міського голови Андрій Євстратов.

«Ставте питання, які вас турбують, — звернувся до представників туристичного бізнесу Олександр Тулупов. — Думаю, на 99 % їх ми знайдемо відповідь».

«Думаю, будуть поставленні завдання, які влада буде вирішувати», — сказав Сергій Коржевий.

У першому блоці форуму присутні детально обговорили проблемні питання минулого курортного сезону. Найперше Андрій Олександрович запропонував поговорити про боротьбу з комарами. Зважаючи на рекордну кількість опадів, комах у минулому сезоні було дуже багато. На жаль, така сама ситуація спостерігалась у Кирилівці, Скадовську, Одесі тощо.

У наступному році, наголосив модератор, на боротьбу з комарами планується витратити 2 мільйони 800 тисяч гривень. Кошти вже закладено. У березні має бути визначена підрядна організація.

Другим питанням обговорили нашестя медуз. Частина з присутніх запропонувала змінити ситуацію, забезпечивши скидання води з Дніпра у Сиваш. Настільки ці плани реальні і як вплинуть на екологію, запропонували спитати вчених.

Поговорили також про досвід встановлення бар’єрних сіток і облаштування альтернативних пляжів з боку Сиваша. Деякі з готельєрів зазначили, що частина відпочивальників їдуть до нас не стільки на море, скільки заради морського повітря, риболовлі чи катання на квадроциклах.

Після медуз поговорили про проблеми з енергопостачанням на Арабатській Стрілці. Було вирішено звернутись до енергетиків з пропозицією: доки не проведено реконструкцію підстанцій і ліній, на Арабатці має бути окрема аварійна бригада.

У наступних блоках поговорили про шляхи розв’язання проблем, про плани на майбутній сезон, про курортний збір. Наприкінці найкращі податкові агенти зі справляння курортного збору отримали нагороди».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН