Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярка із Южноукраїнська виграла у конкурсі «ІТ: eLearning» від STEM is FEM

Робота Тетяни Шаповал посіла друге місце у конкурсі на найкращий прототип освітньої онлайн-програми.

У змаганнях брало участь понад 30 дівчат з усіх куточків України. Завданням було вигадати унікальну ідею освітнього вебсайту або мобільного застосунку, і створити його прототип. Тетяна зайнялася вирішенням проблеми професійної орієнтації.

«Я відчуваю цю проблему на собі. У 16-17 років дуже складно зрозуміти, чим хочеш займатися. Унікальність мого проєкту в тому, що він ретельно аналізує особистість: психологічну складову, хобі, здібності. На основі цих даних програма складає план, за яким можна добре підготуватися до іспитів та успішно вступити до ВНЗ», — пояснила дівчина.

Тетяна Шаповал отримала приз — депозит на $200 на вивчення іноземних мов із викладачами освітньої платформи Preply — партнера модуля, та книги з підписами керівників компанії.

Роботи оцінювали досвідчені експертки. Учасниця журі, Product Designer компанії Preply Вірджинія де Коломбані зауважила: конкурсантки проявили неабияку здатність до швидкого навчання.

«Ми були приємно вражені тим, що побачили, та дуже пишаємося цими дівчатами. Те, що вони зробили так багато роботи усього лише за два дні — дійсно вражає», — поділилася де Коломбані.

Конкурс став фінальною частиною модуля «ІТ: eLearning» від благодійного освітнього проєкту STEM is FEM. На модулі провідні ІТ-фахівчині у сфері онлайн-освіти знайомили слухачок з особливостями роботи в цій сфері, радили, як обрати спеціалізацію, та проводили практичні заняття зі створення прототипів освітніх продуктів.

«Щорічно українська ІТ індустрія зростає на 20-30%. Це створює величезний попит на фахівців. Останні два роки це особливо стосується сфер, покликаних зробити світ комфортнішим в умовах пандемії та карантинних обмежень. Онлайн-освіта — одна з таких галузей. Слухачки модуля проявили себе дуже здібними та вмотивованими дівчатами, і я вірю, що невдовзі вони займуть своє місце у лавах розробниць цифрових освітніх продуктів», — зауважив ініціатор STEM is FEM, засновник української технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Модуль провели за підтримки гранту «The girls’ fund» від міжнародної організації We Are Purposeful. Проєкт підтримує жіноче лідерство та бере активну участь у глобальній кампанії UN Women «Покоління рівності».

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН