Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні боротимуться із засміченнями системи водовідведення міста

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Всім відомо, що боротися із засміченнями системи водовідведення міста набагато складніше, ніж запобігати їх виникненню. Відтепер Херсонський Водоканал буде виконувати «брудну» роботу вдвічі ефективніше.

У грудні 2021 року на вулиці міста  вийшла нова каналопромивна машина КО503-КП-12 на базі  автомобільного шасі МАЗ-5340С2 , на якому встановлено насос високого тиску Pratissoli  марки MV-45 та  змонтовано спеціальне обладнання.

Продуктивність насоса нової машини – 267 л /хв.,  ємність – 8 кубів, що вдвічі перевищує цей показник у машини, яка є в наявності у Водоканалі. Діаметр трубопроводу, що очищається, – від 150 мм до 1000 мм. Довжина рукава високого тиску – 100 м , що дозволяє ефективно прочищати ділянки між каналізаційними колодязями. Автомобіль обладнаний спеціальним обігрівачем, що дає можливість працювати при температурі від -20 ͦ С до +40 ͦ С.

Каналізаційна труба очищається потоком води, що спрямовується через насадку-форсунку. Вода, виходячи з її сопла під великим тиском і з великою швидкістю розмиває осад в трубі,  потім поступово, при намотуванні рукава на барабан, прочищає трубу, зсуваючи розмиті забруднення до колодязя.

Відтепер на балансі  Херсонського Водоканалу  дві каналопромивні машини.  Результатом їх роботи є запобігання аварійним ситуаціям на мережах водовідведення, правильний розподіл стічних вод, безперебійне користування системою водовідведення мешканців міста».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН