Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці підприємці чинили опір перевірці

Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення приділяє максимальну увагу інформаційно-роз’яснювальній роботі стосовно офіційного працевлаштування працівників, адже роботодавці і робітники повинні дотримуватись законодавства щодо оформлення трудових відносин.

Так, заходами роботи робочої групи з питань легалізації за 08 грудня поточного року було охоплено 9 роботодавців, у яких виявлено 4 працівників, які працювали без оформлення трудових відносин.

Здійснюючи рейд по місту, було обстежено один з магазинів одягу і взуття, де керівник порушує законні права своїх працівників і всю відповідальність за це перекладає на них. Склалася ситуація, коли в телефонному режимі керівник магазину (який до речі зареєстрований як ФОП в іншому місті, і йому не важливо за рахунок чого розвивається наша територіальна громада) НАКАЗУЄ продавчиням не повідомляти свої дані та відсилати членів робочої групи з легалізації саме нецензурною лайкою. На превеликий жаль, продавці так і поводяться, не бажаючи відстоювати свої права на офіційне оформлення трудового договору з ними. Лише після виклику поліції і злагоджених дій Муніципальної охорони, продавці вгамувалися, так і не зрозумівши, що вони самі сприяють порушенню своїх прав на гідні умови праці.

В свою чергу, нагадуємо, що інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців триватиме й надалі, незважаючи ні на що.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН