Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати обласної ради розглядають питання рекультивації земель на Бериславщині

Про це повідомляє інформування “Український Південь” з посиланням на допис депутата обласної ради Ігоря Йосипенка:

8 грудня 2021 року, на засіданні постійної комісії з питань сільського господарства, земельних відносин та екології Херсонської обласної ради під головуванням Володимира Хвостова нами було розглянуто звернення Бериславської мicької ради щодо виділення коштiв з обласного Фонду охорони навколишнього природнього середовища для закінчення pобiт по проєкту «Землеустрою щодо рекультивації порушених земель внаслідок забруднення твердими побутовими вiдходами» в межах міста Берислав. 

⚠️Під час розгляду цього питання дехто з моїх колег виступив категорично проти виділення додаткових коштів для закінчення рекультивації полігону, в зв’язку з тим, що за попередньою домовленістю Бериславська ТГ повина була самостійно профінансувати залишок суми. Нагадаю, що з обласного бюджету та екологічного фонду було на ці роботи в 2021 році спрямовано вже 1,5 млн гривень, а депутати Бериславської громади виділили всього 200 000 тисяч, не дотримавшись домовленостей.

⚠️⚠️Більше того, членам комісії незрозуміло, на якому етапі роботи та на скільки ефективно витрачені кошти на рекультивацію даних земель. Розуміючи, що самостійно закінчити вище зазначені роботи у громади немає можливості, а вони вже частково виконані, то вважаю «заморозити» даний проєкт нерозумно.

Я запропонував наступне:

1. Виїхати членам комісії на місце проведення рекультиваційних робіт, аби на власні очі пересвідчитися в тому, що виділені кошти були дійсно використані за цільовим призначенням; 

2. Підтримати це питання у виділенні грошей для завершення робіт, але з рекомендацією керівництву м. Берислава спочатку звернутися до Департаменту захисту довкілля та природних pecуpciв Херсонської обласної державної адміністрації для внесення необхідної суми в Перелік першочергових природоохоронних заxодiв, що фінансуються з обласного Фонду охорони навколишнього природнього середовища на 2022 рік, який потім ми розглянемо на нашій комісії.

Я сподіваюся, що в Департаменті дослухаються до нашої думки, та підтримають виділення необхідної суми для закінчення рекультивації полігону твердих побутових відходів в м.Бериславі.

Депутат Херсонської обласної ради від Європейської Солідарності

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН