Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В херсонському виші стартували курси, спрямовані на покращення шкільного харчування

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис ректора ХДУ Олександра Співаковського:
-У жовтні було підписано Меморандум про сприяння забезпеченню якісного, повноцінного та збалансованого харчування дітей в закладах освіти Херсонщини. А в грудні ми вже вітаємо в стінах Херсонського державного університету перших слухачів триденної сертифікатної програми «Організація харчування дітей в закладах освіти відповідно до принципів системи HACCP».

Разом з проректоркою Дарья Мальчикова, начальницею Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Марина Малахова привітали слухачів курсу – керівників закладів освіти, працівників харчоблоків дитячих закладів.

Вважаю, що це гарний приклад того, як синергія двох різних організацій призводить до появи потрібного суспільству продукту, в якому теорія пов’язана з практикою, викладають спеціалісти-практики. А розпочиналося все так…

У вересні ми зустрілися з в.о.начальниці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталією Клим, щоб розповісти про розроблену в ХДУ сертифікатну програму про запровадження принципів системи HACCP у закладах освіти та презентувати можливості наших лабораторій ресторанних технологій та біології, на базі яких можна відпрацьовувати практичну частину. Запросили фахівців служби в якості експертів та спікерів долучитися до впровадження програми, яка на даний час є дуже актуальною. Отримали повну підтримку! За що окремі слова вдячності Наталії Клим. Далі – розробниці програми – доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Валентина Бурак та завідувачка кафедри біології людини та імунології Олена Гасюк відпрацювали з фахівцями Держпродспоживслужби їх блок. У жовтні ми презентували програму та підписали Меморандум між Херсонською обласною радою, Управлінням освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, Управлінням освіти Херсонської міської ради, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області та Херсонським державним університетом. Ти самим усі сторони висловили зацікавленість в організації якісного навчання для всіх, хто в своєму житті, роботі, бізнесі стикається з вимогами стандартів НАССР. Унікальність нашої сертифікатної програми в тому, що для її слухачів створений майданчик для спілкування. Працівники харчоблоків шкіл, садочків напряму співпрацюють з фахівцями, які контролюють безпеку та якість дитячого харчування в їх закладі, отримують відповіді на всі запитання, мають вичерпні консультації та практичні поради від науковців.

Отже, розпочали проведення триденних курсів. Наразі є вже запис до наступних груп, маємо більше 60 бажаючих навчатися принципам НАССР.

Таким чином, впевнено рухаємося в бік розширення спектру освітніх послуг, що надає університет. Відходимо від стереотипу, що заклад вищої освіти може обслуговувати освітні інтереси лише здобувачів освіти різних рівнів. Навпаки, намагаємося бути гнучкими та потрібними суспільству, тому відкриваємо двері для всіх, хто потребує набуття нових знань й навичок. Адже вчитися потрібно постійно, не зупиняючись. Ми так й робимо!

Далі буде!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН