Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотири громади Миколаївської області розроблятимуть стратегії розвитку з U-LEAD

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Миколаївської облдержадміністрації. У повідомленні йдеться про наступне:

«Новоодеська, Кривоозерська, Синюхинобрідська та Чорноморська територіальні громади Миколаївської області стали переможцями конкурсного відбору на отримання експертної підтримки Програми “U-LEAD з Європою” у розробці стратегії розвитку.

Про це повідомили у Регіональному офісі “U-LEAD з Європою” в Миколаївській області.

«Для того, щоб отримати експертну підтримку у роботі над стратегією громадам довелося сформувати команди та пройти конкурсний відбір. За результатами якого 96 громад з усієї України отримають експертну підтримку U-LEAD у розробці стратегій розвитку. Впродовж наступних місяців команди цих громад візьмуть участь в онлайн-навчанні щодо розробки стратегій розвитку, а також разом з експертами пройдуть шлях від першого засідання робочої групи до презентації та затвердження готового стратегічного документа», – зазначив керівник Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Миколаївській області Олег Ільницький.

У роботі над стратегіями громади супроводжуватимуть залучені експерти «U-LEAD з Європою» Віктор Бондарук та Микола Дурман.

Під час ознайомчої зустрічі представники громад отримали “домашнє” завдання та детальний календарний план роботи над стратегією. Він включає ряд тренінгів та консультацій, а також експертний супровід впродовж всього періоду роботи: від першого засідання робочої групи до схвалення стратегії розвитку громади на сесії.

Експерти надали рекомендації щодо підготовчого етапу та пояснили яку інформацію (статистичні дані, економічні показники тощо) треба починати збирати вже завтра.

Учасники програми:

– братимуть участь у спеціально розроблених навчальних заходах із впровадження циклу стратегування;

– отримають індивідуальну експертну допомогу на складних етапах стратегування;

– стануть учасниками навчання із залучення зацікавлених сторін до прийняття рішень, а також належної комунікації;

– працюватимуть спільно з колегами з інших громад, що теж розробляють стратегії;

– відвідають громади, де є успішний досвід впровадження стратегій, та з перших вуст дізнаються про їх секрети успіху;

– зможуть взяти участь у навчальній програмі з управління проєктним циклом.

 Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН