Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині відновлюють автошлях М-13, що сполучає три області (фото)

На Миколаївщині відновлюють автошлях М-13, що сполучає три області, — повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Група Компаній «Автострада». У повідомленні йдеться про наступне:

«У Миколаївській області Автострада проводить капітальний ремонт ділянки траси М-13, яка сполучає регіон з Кіровоградщиною та Одещиною. До початку робіт стан дороги, яка не знала повноцінного ремонту півстоліття, був просто катастрофічним – подекуди бетонні плити були повністю зруйновані. Оскільки М-13 – це автошлях міжнародного значення, який збігається з європейським маршрутом E584, його відновлення було вкрай актуальним.

Проєкт передбачає заміну старого бетонного покриття на сучасне асфальтобетонне та поширення дороги з 7 до 8 метрів.

На відрізку від межі з Кіровоградською областю вже виконано такі роботи:

-демонтовано бетонні плити за допомогою бетоноподрібнювача Impactor;

-проведено стабілізацію ґрунту за допомогою цементу;

-влаштовано дренуючий шар;

-влаштовано шар основи зі щебенево-піщаної суміші;

-укладено шар крупнозернистого асфальтобетону.

Наразі триває влаштування водовідвідних лотків. На наступному етапі буде укладено верхній шар покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Також серед запланованих робіт на об’єкті – ремонт мосту, який проведуть фахівці мостобудівного підрозділу Автостради.

Роботи на ділянці будуть завершені наступного дорожньо-будівельного сезону.

Загальна протяжність автошляху М-13 – майже 258 кілометрів. Він починається від Кропивницького і веде до пропускного пункту Платонове на кордоні з Молдовою у Одеській області.

Цього року Автострада провела ремонт дорожнього покриття на шести ключових вулицях Миколаєва. Загальна протяжність відновлених ділянок – 10,5 км. Працювали у цілодобовому режимі, а для мінімізації незручностей для водіїв основні роботи проводили виключно у нічний час».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН