Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За розтрату коштів на Херсонщині судитимуть екскерівника теруправління Державної судової адміністрації

​​Розтрата майна на 700 тис. грн – на Херсонщині судитимуть екскерівника теруправління Державної судової адміністрації.

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника територіального управління Державної судової адміністрації України за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Раніше повідомлялось, що обвинувачений організував схему закупівель комп’ютерного обладнання для потреб районних судів за державні кошти за значно завищеними цінами. З метою уникнення процедури відкритих торгів, як того вимагає закон, він уклав з «потрібним» постачальником дев’ять допорогових договорів. Такі дії посадовця призвели до розтрати бюджетних коштів на понад 700 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області. Оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в АР Крим.

За вчинене обвинуваченому загрожує позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН