Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві відбудеться масштабний велофестиваль

Миколаїв готується приймати яскраве свято спорту – фестиваль «Велохвиля». Івент відбудеться навесні прийдешнього року, орієнтовно у травні, — повідомляє інформаційне видання «Український південь» з посиланням на Миколаївську міську раду. В повідомленні зазначено наступне:

«Ініціатором спортивного форуму стала велосипедна громадськість. З відповідною пропозицією активні миколаївці звернулись до міської влади. Мерія підтримала таке починання. І у середу відбулась перша нарада, під час якої обговорили організаційні питання.

Це дуже гарна та корисна ініціатива. Місто допоможе у проведенні такого велофестивалю. Він стане справжнім святом спорту, – сказав перший віцемер Віталій Луков.

Перший заступник міського голови зазначив, що буде організовано призовий фонд, аби мотивувати людей випробувати себе. Наразі його розмір визначається.

Під час наради обговорили можливі маршрути «Велохвилі». Планується, що старт та фініш фестивалю відбудуться в місті. Можливо, деякі ділянки гонки пролягатимуть поза Миколаєвом. Це питання вирішать у подальшому.

Тривалість одного кола орієнтовно складатиме 70 км. Плануються, що учасники фестивалю змагатимуться у 4-х категоріях: чоловіки, жінки, крос-кантрі, гравій. Можливо, буде окрема категорія, а також маршрут для дітей.

Віталій Луков підкреслив, що такий форум може стати родзинкою Миколаєва, новим туристичним магнітом, який допоможе розкрити його потенціал».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН