Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває будівництво Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» (відео)

У Новій Каховці продовжується будівництво Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка». Цей об’єкт входить до програми «Велике будівництво». Старт його зведення розпочався ще влітку.

Новокаховський міський голова, голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко зазначив: «Проєкт набирає певного обрису. Вже можна побачити як вимальовуються колони, скелети майбутніх басейнів, спортивних залів. Прикро, що підрядна організація, яка виграла тендер, дуже довго втягувалася в процес набирання будівельних темпів. На той час були проблеми з вартістю матеріалів, з робочими технічними засобами, з робочою силою. На сьогоднішній день це реальна робота, яка триває і у вихідні».

 

Зараз роботи активізувалися. Заступник Новокаховського міського голови Леонід Чурсинов розповів: «Уже й обсяги такі, які фінансово дають можливість використати ті кошти, які нам виділені з державного бюджету. Ми маємо до кінця року вийти на суму близько 100 млн грн., якщо не буде якихось форс-мажорних обставин. Є відповідні угоди, є відповідна поставка металоконструкцій, панелей. Я думаю, що до кінця року ми будемо мати певний результат з цього приводу».

Центр «Н2О» стане потужною базою для підготовки спортсменів з усіх регіонів України, для учасників олімпійських та параолімпійських ігор, змагань міжнародного та національного рівнів. Нині на будівельному майданчику роботи виконуються активно. Володимир Коваленко прокоментував: «Скоріш за все ми змінимо замовника і ним буде не новокаховський УКС, а ми спробуємо (на це є згода голови обласної адміністрації, який приїздив на цей об’єкт минулого тижня) зробити разом із замовником обласний УКС.

Це такий об’єкт, який навіть області буде важко експлуатувати. Тому тут повинно бути задіяне Міністерство молоді і спорту. Скоріш за все ми змінимо замовника і внесемо корективи в проєкт. Але об’єкт будується. Це відбувається в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Об’єкт перебуває на контролі в самому Міністерстві, цікавляться цим питанням народні депутати, представники Офісу Президента України.

Остаточно Центр повинен бути зданий в експлуатацію у 2023 році. У 2022 році основне навантаження буде на будівельно-монтажні роботи. Процес обробки, вдосконалення і внутрішніх робіт планується в кінці наступного року та на початку 2023. Ц об’єкт буде корисним для громади Новокаховського району, Херсонської області та всієї України. Він є іміджевим, входить до системи розвитку інфраструктури привабливості області. Це унікальний об’єкт». 

Введення в експлуатацію цього Центру дасть можливість жителям різних громад долучатись до здорового способу життя.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН