Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві ОСББ встановило компостери

У Миколаєві об’єднання співвласників багатоквартирних будинків на вулиці Архітектора Старова встановило два компостери. Тепер жителі кількох будинків зможуть виробляти органічні добрива та заощаджувати на вивозі сміття.

Ініціатором облаштування компостувальних майданчиків став голова одного з ОСББ житлового комплексу “Північна зірка” Сергій Колесник. Восени цього року він пройшов курс “Сафарі для громад: компостування в містах”, який реалізовують в Україні з 2019 року за ініціативи Програми розвитку ООН в Україні.

Після цього Сергій взяв участь у всеукраїнському конкурсі від ГО “ПЛАТО” на отримання фінансування для встановлення компостерів.

Так ОСББ виграло грант і отримало дерев’яні конструкції компостерів, ЕМ-препарати та бокси для харчових відходів на суму в понад 50 тисяч гривень.

Облаштовувати їх допомогли члени ГО “ПЛАТО” та студенти миколаївського осередку Української академії лідерства.

“Тепер дуже важливо, щоб ініціатива прижилася, щоб жителі цим користувались, дотримувалися правил і не дискредитували цей процес”, – зазначає Сергій Колесник.

Компостер являє собою дерев’яну конструкцію з металевою сіткою на дні. В нього жителі мають складати органічні відходи за такою схемою: шар харчових відходів та шар сухих відходів (наприклад, листя чи сіно) або шар зелених відходів (трава) та шар сухих відходів (листя або сіно).

Миколаївська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН