Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина готується отримати 452 млн грн державної субвенції

Обласний бюджет отримає субвенцію з державного бюджету в розмірі понад 452 млн грн. Напрямки спрямування цих коштів обговорили депутати обласної ради у рамках постійної комісії з питань бюджету та фінансів.

Так, 408 млн грн – це «інфраструктурна» субвенція, яку спрямують на реалізацію програми Президента України «Велике будівництво» в аеропорту «Херсон». З цих коштів 400 млн грн передбачені на реконструкцію злітно-посадкової смуги, а 8 млн грн – на встановлення світлосигнальної системи ВВІ-1.

Ще 33 млн грн надійдуть з державного бюджету для реалізації президентської програми «Велика реставрація» у Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка.

Окрім цього, Херсонщині виділено 4,2 млн грн субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. Кошти у повному обсязі рекомендовано розподілити між територіальними громадами для забезпечення закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, експрес-тестами для визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 та наборами для відбору біологічного матеріалу методом полімеразної ланцюгової реакції.

7,1 млн грн субвенції передбачені на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Під час засідання члени комісії розглянули і листи комунальних закладів, установ та підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області щодо додатково фінансування. Зокрема, депутати підтримали звернення КНП «Херсонський обласний госпіталь ветеранів війни» ХОР стосовно виділення з обласного бюджету коштів у сумі 481,0 тис. грн на придбання медичного обладнання (автоматичний гематологічний аналізатор, монітори пацієнта, дозатори лікувальних речовин, тощо).

Нагадаємо, 26 листопада відбудеться чергове засідання Херсонської обласної ради.

Херсонська облрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН