Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області у 2022 році хочуть збудувати 28 об’єктів, вартістю майже 2 мільярди грн

Запорізька область підготувала 28 проектів, які має намір реалізувати у 2022 році у рамках національної програми “Велике будівництво”. В ОДА кажуть, що за кількістю проектів Запорізька область на другому місці у країні, на першому – Дніпропетровська

Про це йшлося в ОДА під час презентації проектів.

Загальна вартість проектів – 1,9 млрд гривень, з яких – 1,5 млрд гривень – це гроші з держбюджету, решта суми – гроші місцевих бюджетів, цільові субвенції, які планують залучити на умовах співфінансування.

В області планують протягом року реконструювати та побудувати 9 шкіл, 7 дитячих садків, 5 спортивних об’єктів, 4 медичні заклади та 3 культурні.

За словами заступника голови ОДА Едуарда Брутмана, у Гуляйполі наступного року планують завершити реконструкцію школи (будівництво розпочато ще у 2020 році).

У Мелітополі запустять новий об’єкт – реконструкція спеціалізованої школи №24, реконструкція гімназії “Успіх” (Широківська громада), реконструкція школи – інтернату “Джерело” Запорізької облради, заплановано реконструкцію ліцею “Перспектива” та капремонт школи №40 у Запоріжжі.

Що стосується дитячих садків, то три із семи знаходяться у Мелітополі, два – у Запоріжжі. Серед спортивних об’єктів є шахова школа, стадіон “Старт” в Енергодарі та спортивний комплекс у Кирилівці.

“Це дуже складний проект, вартістю майже 100 млн гривень”, – сказав Буртман про стадіон “Старт”. – Буде залучено гроші з бюджету Енергодару, Фонду регіонального розвитку та НАЕК Енергоатом. Нині стадіон у незадовільному стані.

Серед чотирьох медустанов: реконструкція інфекційного відділення 5-ї дитячої лікарні Запоріжжя, капремонт дитячої лікарні у Мелітополі та онкоцентр у Мелітополі, а також реконструкція тренінгового центру з підготовки студентів на базі ЗДМУ.

“Це міський онкоцентр. Місто реалізовуватиме його за гроші Європейського інвестиційного банку. Дуже грамотно підійшли до проекту і включили до нього одразу й покупку лінійного прискорювача. Ми вже говорили про те, що на область потрібно всього 5 лінійних прискорювачів. Нам потрібно закупити другий лінійний прискорювач для обласного протипухлинного центру, і це на 100% закриє потребу у місті Запоріжжі. Потім Мелітополь закриє місто та район і у нас залишиться Бердянськ – треба буде такий об’єкт будувати”, – сказав Старух.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН