Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розробили Профіль безпеки праці

З метою визначення найбільш ризиконебезпечних галузей виробництва Головним управлінням проаналізовано стан організації безпеки праці на підприємствах Херсонської області за 2021/2020 роки та розроблено Профіль безпеки праці.

Це – багаторівневий аналітичний продукт, який визначає галузі, найбільш вразливі з точки зору виробничого травматизму, у тому числі – із смертельним наслідком. У 2021 році такими галузями стали: будівництво, транспорт, газова промисловість, машинобудування, АПК та житлово-комунальне господарство. Значно покращили позиції: енергетика та соціально-культурна сфера (без урахування захворюваності на COVID-19).

Для ефективної роботи щодо обговорення Профілю безпеки праці та відпрацювання пріоритетних напрямків превентивної роботи у 2022 році Головним управлінням оновлено склад постійно діючої робочої групи з цих питань, створеної відповідно до окремого доручення Держпраці від 28.12.2020 № Д-496. До складу робочої групи за згодою увійшли представники Фонду соціального страхування України в області, обласної державної адміністрації, Херсонської, Олешківської, Голопристанської та Скадовської міських рад, а також керівник Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства (у зв’язку із значним зростанням виробничого травматизму в лісовій галузі України).

Профіль безпеки-2021 обговорено оновленим складом робочої групи в режимі он-лайн на ZOOM-конференції, що відбулась 12 листопада 2021 року. Пропозиції членів робочої групи будуть враховані при складанні проєкту Плану превентивної роботи Головного управління на 2022 рік.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН