Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція Херсонщини викрила 53-річного чоловіка, який за місцем проживання вирощував коноплі

В Херсоні та Олешках працівники поліції спрацювали по лінії протидії наркозлочинності

Так, співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Херсонській області спільно з працівниками відділу поліції №2 Херсонського районного управління поліції викрили 53-річного херсонця, який за місцем проживання вирощував коноплі. Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта. У теплиці виявили кущі конопель зі слідами догляду, в будинку знайшли канабіс та висушені рослини конопель.

Чоловік пояснив, що насіння конопель замовляв через мережу Інтернет на одному з сайтів, вирощував на власному подвір’ї та переробляв в будинку. За словами чоловіка, коноплі вирощував виключно для власного вживання. Нині фігурант перевіряється на можливу причетність до збуту наркотиків. Вилучені речовини направлені для проведення відповідних експертних досліджень. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України (карається штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років).

А в місті Олешки співробітники УБН в Херсонській області задокументували факт порушення відпуску підконтрольованих комбінованих лікарських засобів фармацевтом однієї з аптек.

Попередньо встановлено, що фармацевт відпустила понаднормово лікарський засіб, що містить малу кількість наркотичних засобів або психотропних речовин і прекурсорів. Покупець добровільно видав придбані ліки. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.320 «Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів» Кримінального кодексу України.

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН