Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина – третя в Україні за кількістю порушень санітарного законодавства на об’єктах водопостачання

Під час перевірок вимог санітарного законодавства порушення встановлені у 53% випадків, тобто на кожному другому перевіреному об’єкті водопостачання. 

Серед найпоширеніших порушень, які виявляються на об’єктах централізованого водопостачання, — порушення облаштування та організації зон санітарної охорони артсвердловин, зношеність обладнання та мереж, відсутність виробничого лабораторного контролю води, що надходить у водопровідну мережу, непроведення профілактичної промивки та дезінфекції водопровідних споруд тощо, пише Новий день.

З початку року Держпродспоживслужба перевірила більше 15 тис. проб питної води централізованого водопостачання. Не відповідало гігієнічним нормативам 16% з них. Окрім того, досліджено більше 3 тис. проб питної води з нецентралізованих джерел водопостачання – відхилення встановлено майже у третині випадків. Найбільші показники відхилення проб питної води за мікробіологічними показниками встановлено у Миколаївській (81%), Одеській (72%) та Херсонській (79%) областях.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН