Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області збереглася будівля храму, якій понад сто років (фото)

120-річний храм у селі Титове зараз частково зруйновано

Занедбаний старовинний храм можна побачити у селі Титове, Пологівського району Запорізької області. Його збудували наприкінці 19 століття та освятили в ім’я святого Миколая. Як він зараз виглядає, у своєму тревел-блозі показала запорізька мандрівниця Олеся Савченко.

«Назва храму — це, мабуть, єдине, що відомо про нього, та ще й період, коли велися метричні книги в церкві — з 1896 по 1920 рік. Подальша доля храму Святого Миколая невідома, проте уважно розглядаючи, 120-річні стіни будівлі, що непогано збереглася до наших днів, можна припустити, що з настанням часів безбожжя, храм закрили, розібрали дзвіницю і зняли купол, залишивши від останнього своєрідний окулюс в християнстві асоціюється з всевидячим «оком Господнім».

Згодом будівлю перетворили на сховище отрутохімікатів, про що каже стійкий запах усередині, що зберігся до наших днів», — написала Олеся Савченко.

Як знайти: Запорізька область, Пологівський район, село Титове.

Як дістатися: дістатися до села Титове можна особистим транспортом з смт. Андріївка та села Кінські Роздори трасою Т0815 та з смт. Кам’янка/Більмак.

iz.com.ua/zaporoje

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН