Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні створять унікальний маніфест проти домашнього насильства

«16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства» – кампанія, яка щороку проводиться в світі, у тому числі в Україні. Вона починається 25 листопада, з Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

Оскільки Херсон є містом-учасником проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», то під час кампанії, спільними зусиллями органів влади та громадського сектору, планується провести дві додаткові акції.

Перша – створення унікального маніфесту проти домашнього насильства. На вулиці Суворова 25 листопада 2021 року буде розміщена тематична зона, де усі бажаючі зможуть написати свої меседжі проти домашнього насильства, побажання постраждалим і заклики щодо викорінення проблеми. Цю інформацію згодом планують використати під час розробки відповідної всеукраїнської соціальної реклами.

Також учасники/ці акції отримають інформаціні матеріали та зможуть зробити світлину для своїх соціальних мереж на фоні банеру і опублікувати фото з хештегом #Херсон_проти_насильства.

26 листопада UNFPA Україна буде проведено розіграш серед усіх опублікованих дописів, три переможці з кожного міста отримають пакунок із брендованою продукцією кампанії.

Друга подія – прем’єра українського документального фільму на тему домашнього насильства. До речі, стрічка знімалась у тому числі й в Херсоні. Про час і місце проведення показу буде повідомлено додатково. Тож слідкуйте за анонсами.

Також, протягом 16 днів у Херсоні планується провести:

1) інформаційні «п’ятихвилинки», присвячені Міжнародному дню проти насильства щодо жінок з оформленням тематичних куточків «Обов’язки чоловіка і жінки» (30 листопада 2021 року);

2) інформаційно-просвітницькі заходи на тему: «ВІЛ – стосується кожного» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом (01 грудня 2021 року);

3) інформаційну годину «Моя безпека в цифровому середовищі»;

4) інформаційні години з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з рабством (02 грудня 2021 року);

5) уроки толерантності та доброти «Доброзичливі стосунки з оточуючими» до Міжнародного дня людей з інвалідністю (03 грудня 2021 року);

6) виставку дитячих малюнків до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства»;

7) лекції щодо проблеми булінгу;

8) акцію «Синя стрічка – проти насилля».

Херсонська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН