Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Надійний захист від грипу – вакцинація

Останнім часом багато уваги приділяється коронавірусній інфекції. Але не слід забувати і про інші сезонні інфекційні захворювання. Приміром, ліків від проти грипу також не існує, є лише симптоматичне лікування. До того ж штами грипу постійно змінюються. Тому щороку потрібно вакцинуватися, щоб захистити себе і своїх близьких від важкого перебігу захворювання. Вакцина від грипу розроблена давно, вивчена і перевірена і, що важливо, не дає побічних ефектів. найдієвіший інструмент, який вже 50 років використовують у світі 

Шановні херсонці! Отримати щеплення проти грипу Ви можете у поліклініці №1 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня  ім. Є.Є. Карабелеша» за адресою: м. Херсон, пр. Ушакова, 21. Реєстратура: тел.49-11-76. Час проведення: з 11.00 до 15.00 години дня.

Щеплення від грипу не входить до переліку обов’язкових та здійснюється за рахунок коштів населення, роботодавців, страхових компаній і т.і.

Вакцинація від грипу є не обов’язковою, а рекомендованою.

Проте її дуже радять робити всім, особливо людям з груп ризику – це вагітні жінки, люди старші 60 років, діти від 6 місяців, людям, які мають супутні захворювання.

Бажано вакцинуватися на початку епідсезону у вересні-листопаді. Чим раніше, тим краще.  

Ефективність вакцини настає через 14 днів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН