Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В херсонській бібліотеці відбудеться фестиваль Таврійського мистецтва

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара запрошує з 13 по 19 листопада на відкритий регіональний фестиваль «Таврійський тиждень мистецтв/Zабалка-2021» (Tavria Art Week).

Це наш дев`ятий за рахунком фестиваль, тому його символом ми обрали покровительку мистецтв – Музу, одну з 9 давньогрецьких богинь.

Цим образом ми прагнемо поєднати на «Zабалці-2021» традиції класичного мистецтва і сучасні тенденції.

Нашу ідею підкріплює слоган фесту – “Від класики до сучасності”.

В цьому році через карантинні обмеження фестиваль проводиться в змішаному форматі – як офлайн, так і онлайн.

Участь у «Zабалці-2021» приймають 160 митців. Серед них учасники з Херсону, Миколаєва, Одеси, Києва, Софії, Житомира, а також з багатьох населених пунктів Херсонщини: Олешок, Скадовська, Чорнянки, Каланчаку, Малої Олександрівки, Білозерки, Великої Олександрівки, Красного, Верхнього Рогачика, Асканії-Нова, Нової Каховки.

Роботи в різних жанрах мистецтва, можна побачити на фестивалі у вигляді 30 експозицій на просторах Гончарівки.

Це атмосферні фотовиставки Київського фотоклубу «9х12», херсонських фотохудожників Олександра Лавінюкова і  Наталі Джерук, творчі роботи учасників проєкту «Пізнай мене через творчість!». Різнопланові художні експозиції як дорослих, професійних, художників, так і талановитих дітей: Лілії Стаднік, Ірини Кучеренко, Юрія Шапко, Олени Мироненко, Олени Джикії, Марії Нестеренко, художньої студії «Оригінал». Бісерні прикраси від Зої Жменько, Світлани Кандали, Олесі Жернакової, Олени і Ольги Гусаченко; авторські текстильні ляльки від Юлії Кічки, Юлії Воробйової, Анастасії Щетилової, петриківський розпис від Ірини Грохольської, вишиті картини від Ганни Ріхтер.

Ми дуже раді, що в цьогорічному фестивалі мистецтв взяли активну участь бібліотеки області, які представили творчість своїх користувачів.

Через коронавірусний карантин більша частина учасників Таврійського тижня мистецтв бере в ньому участь онлайн. Але такий формат фестивалю надав можливість митцям з усієї України представити свої роботи на наших Інтернет-ресурсах: сайті, порталі «Арт-Кавун», сторінках у Фейсбуці та Інстаграмі, каналі YouTube.

Для любителів хенд-мейду на базі книгозбірні ми проведемо різноманітні майстер-класи: виготовлення декору та іграшок у техніці мокрого валяння (13 листопада о 15.00 та 14 листопада о 14.00 у Центрі екологічної інформації) та виготовлення прикраси у техніці “станкове ткацтво” (18 листопада о 14.00 у Центрі екологічної інформації).

13 листопада о 16.00 в релакс-зоні Гончарівки на 4 поверсі зберуться поети і музиканти на «Листопадні читання» від творчого об`єднання «Поетична Шафа».

14 листопада о 17.00 в Центрі екологічної інформації зберуться любителі голлівудського нуару, щоб подивитися і обговорити фільм А.Хічкока «Птахи».

Ласкаво просимо! Але пам`ятайте про карантинні правила – зараз для відвідування Гончарівки необхідно мати сертифікат про подвійну вакцинацію від коронавірусу!

Вечірній час – ідеальний момент для насолоди кіномистецтвом. Тож з 20.00 запрошуємо вас тиждень поспіль на #КіноЗабалку – обіцяємо перегляд фільмів-переможців цьогорічних кінофестивалів  «Кінокімерія», «ЛІНЗА», «БАРДАК» за посиланнями на наших електронних ресурсах.

Також запрошуємо всіх митців та глядачів Фестивалю взяти участь у різноманітних онлайн-конкурсах на сторінках наших соцмереж. Найактивніших чекають призи!

  • Стань найактивнішим блогером фестивалю, який зробить більше всього постів про Забалку-2021 під хештегом #Забалка2021!
  • Зроби найкраще фото з подій або експозицій Фестивалю – вистав світлину у своєму Фейсбуці та Інстаграмі під хештегом #ТаврійськийТижденьМистецтв2021 – отримай приз!
  • Обери Музу фестивалю – світлину, картину, авторську ляльку – з запропонованих на наших сторінках в соцмережах і вистав у себе на сторінці під хештегом #TavriaArtWeek2021.
  • Знайди зображення 9 Муз на виставкових просторах Гончарівки; зроби селфі з ними, щоб фоном були виставки фестивалю Забалка-2021; вистав пост під хештегом #МузаЗабалка2021.

 

Детальну програму Фестивалю Забалка-2021 можна побачити тут!

Друзі, приєднуйтеся до нашого фестивалю як в реалі, так і онлайн, підтримайте таврійське мистецтво і нашу Гончарівку!

Довідки за телефоном: (0552)  22-64-48.

#Забалка2021

#ТаврійськийТижденьМистецтв2021

#TavriaArtWeek2021

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН