Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська облдержадміністрація веде моніторинг стану укладання договорів на постачання газу по закладах освіти області

Про це повідомляє депутат Херсонської оласної ради Олександр Співаковський:

– З 21 жовтня за рекомендацією нашої депутатської комісії Херсонської обласної ради з питань розвитку людського капіталу Херсонська обласна державна адміністрація веде щоденний моніторинг стану укладання договорів на постачання газу по закладах освіти області, які опалюються за допомоги автономних котелен.

Те, що цей моніторинг потрібен, ні в кого не викликає сумніву. Він абсолютно чесно «розповідає», як насправді заклади освіти області готові до опалювального сезону, наскільки ми залежні від зовнішніх факторів, зокрема від «оперативності» розгляду документів у ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», наскільки якісно наші керівники закладів освіти готують документи…

Маємо наступні дані. Станом на 5 листопада укладено лише 57 договорів, що ще не означає наявність тепла в закладі освіти, бо є технологічні моменти запуску котелен. Якщо знати, що таких котелен по області 222, то ситуація виглядає зовсім НЕ оптимістично. Особливо враховуючи, що з середини тижня очікується мінусова температура повітря. Зрозуміло, що багато закладів освіти були на дистанційному форматі роботи останні два тижня, тому не потребували опалення.

Сподіваємося, цього тижня ситуація кардинально зміниться, і заклади освіти нарешті будуть з теплом!
Дивіться таблицю.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН