Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На «архітектурній» комісії обговорили концепцію реконструкції парку Херсонська Фортеця

Сьогодні на засіданні постійної комісії з питань архітектури, містобудування, естетики, реклами та охорони навколишнього середовища, депутати розглянули 7 питань порядку денного.

Серед них – розгляд заяв щодо надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами. Комісія розглянула 19 таких заяв, з яких частину перенесено на розгляд наступного засідання комісії.

Також комісія розглянула проєкт рішення виконавчого комітету міськради щодо демонтажу 35 незаконно встановлених великогабаритних рекламних конструкцій.

Крім цього, комісія розглянула три заяви, що надійшли до департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів міськради щодо отримання паспортів прив’язки на нові тимчасові споруди.

Як зазначає депутат міської ради Олександр Ложичев,  дозволи на розміщення нових тимчасових споруд комісія не надавала, адже на їхнє розміщення наразі у місті діє мораторій. За однією з трьох заяв буде здійснено виїзд.

Також депутати опрацювали 29 заяв щодо подовження дозволів на розміщення тимчасових споруд, з них 27 – винесуть на розгляд чергового засідання виконкому. Термін, на який пропонують подовжити їхню дію, становитиме 6 місяців з дня прийняття такого рішення. Прийняття рішення по решті заяв відкладено – у зв’язку з тим, що тимчасові споруди не відповідають паспортам прив’язки. Їхнім власникам надано місячний термін для приведення споруд у відповідність, у разі невиконання вимог – споруди демонтують.

Під час засідання «архітектурної» комісії, депутати обговорили реконструкцію парку Херсонська Фортеця.

Головний архітектор міста Ігор Юрчак звернувся до депутатів з проханням ставитися до проєкту реконструкції зазначеного парку як до унікального історично-важливого, не лише для Херсона, об’єкта.

На думку Ігоря Юрчака, не можна планувати розміщення атракціонів, споруд, майданчиків у центральній частині парку, адже залишки валів та брам фортеці мають історичне значення для України і реконструкція має відбуватися з урахуванням зазначеного.

Тож на черговому засіданні «архітектурної» комісії депутати розглянуть усі пропозиції щодо реконструкції парку Херсонська Фортеця.

Резюмував засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, естетики, реклами та охорони навколишнього середовища її секретар Олександр Ложичев.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН