Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

500 млн. гривень отримав держбюджет за рік роботи системи автоматичної фіксації порушень ПДР

За рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху бюджет отримав 500 млн. гривень, а кількість аварій у місцях встановлення камер знизилася на 65%.

Такі дані озвучив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час форуму «Україна 30. Безпечна громада», повідомляє пресслужба МВС у четвер, 4 листопада.

«За час роботи системи автоматичної фіксації у нас понад 3 млн. складених постанов, понад 2,5 млн. постанов вже оплачені, що принесло держбюджету 0,5 млрд. гривень. Але тут я хочу наголосити, що принцип роботи системи автоматичної фіксації – не каральний, а превентивний», – наголосив він.

Він зазначив, що у порівняльному аналізі за рік роботи Системи кількість ДТП у тих місцях, де встановлені камери, знизилася на 65%.

«Зараз у нас є 236 камер, до кінця року у нас буде 270. За наступні два роки ми збільшимо кількість камер до 580. Це тільки та кількість камер, які будуть встановлені МВС», — повідомив Білошицький.

Нагадаємо, з 2 листопада в Україні встановили ще 18 камер автофіксації правил дорожнього руху. А з 5 листопада на дорогах України запрацюють ще 18 комплексів автофіксації правил дорожнього руху. Вони з’являться у Херсоні, Одесі, Хмельницькому, а також у Запорізькій області.

У вересні на дорогах запрацювало ще 20 камер автофіксації.

 «Слово і діло»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН