Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У миколаївських лікарнях немає проблем з киснем

В області відсутні критичні проблеми – браку кисню в лікарнях не виявлено, а кількість ліжок, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19 достатня.

Про це розповіла заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час брифінгу, проведеного в рамках робочого візиту чиновниці на Миколаївщину, який відбувся 6 листопада.

«По лікарнях, тобто по ліжках, є наступна ситуація. Я пройшлася по двох лікарнях, де є «ковідні» ліжка. Подивилася як загалом організовано внутрішні процеси та побачила вільні ліжка в цих лікарнях. Важливим є те, щоб лікарні були забезпечені медикаментами й киснем. Щодо кисню. Ми з колегами це проговорювали й жодна лікарня мені не задекларувала того, що вони мають перебої з киснем. Але якщо виникає загроза таких перебоїв, то тоді з однієї лікарні в другу доставляються балони. Також долучаються підприємства в області, які додають своїх потужностей кисню», – сказала пані Ірина.

При цьому вона зауважила, що головне мати не позитивні показники, а надавати ефективну медичну допомогу для хворих та порекомендувала працювати над розгортанням додаткової ліжкової мережі у відділеннях для хворих на COVID-19.

Також заступниця Міністра охорони здоров’я нагадала, щоб зупинити пандемію надзвичайно важливо нарощувати темпи вакцинації.

«Миколаївська область, на щастя, знаходиться стабільно посередині в Україні по рівню вакцинації, по темпах приросту вакцинації. Нам потрібно дійти до кожної людини, до кожного помешкання, до кожної квартири та насамперед розповісти й переконати тих людей, які ще сумніваються, або з тих чи інших причин опираються вакцинації. Тому що єдиний метод зупинити цю пандемію, як і з рештою всі пандемії, які були в історії – це провести вакцинацію», – повідомила вона.

До того ж Ірина Микичак зазначила, що Міністр охорони здоров’я і його заступники впродовж пандемії відвідують заклади охорони здоров’я по всій України, щоб напряму дізнаватися про ситуацію на місяцях.

Додамо, що у суботу, 6 листопада, в рамках робочої поїздки заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, перевірила ряд медичних закладів Миколаївської області та зустрілася з головними лікарями.

Так, Ірина Микичак відвідала Миколаївський обласний центр екстреної медичної допомоги, Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб, міську лікарню № 5 та медичний центр ТОВ СП «Нібулон».

Також заступниця ознайомилась із роботою травмпункту Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги та відвідала нове приймальне відділення, яке було відремонтовано в рамках реалізації програми Президента України «Велике Будівництво».

Миколаївська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН