Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ситуацію з лікуванням ковідних на Миколаївшині вивчають посадовці: що ж відбувалось в Новобузькій лікарні

Ми повідомляли про резонансні поідї у Миколаєві у статті під назвою “Вирваний шлагбаум, вимоги кисню: у Миколаєві стався напад на лікарів”

На електронну адресу редакції надійшла наступна відповідь від  т.в.о директора КНП «Новобузька багатопрофільна лікарня» Володимира Лущенка:

«До уваги журналістів️

Т.в.о. директора КНП «Новобузька багатопрофільна лікарня» Володимир Лущенко повідомляє, що хвора Л. житель ПСМТ Казанка поступила в терапевтичне відділення лікарні 03.11.2021 в 23:35 з ковідною двобічною пневмонією у важкому стані з сатурацією 35 % і температурою 39 градусів.
Вона було госпіталізована в терапевтичне відділення, де стан було стабілізовано (сатурація 88 %, температура 37,5), хоча і залишався важким. Отримувала курс терапії згідно протоколу МОЗ в повному об’ємі, зокрема і кисень (в лікарні 104 кисневих балонів та 20 резервних, 76 кисневих концетраторів 2019-2021 років випуску).

Керівник лікарні зранку особисто мав 2-х годинну бесіду з дітьми пацієнтки, розповів їм про її стан, прогноз лікування та транспортування.
Ввечері 04.11.2021 в 21:30 діти хворої самовільно зайшли у терапевтичне відділення з порушенням карантинного режиму і забрали її не звертаючи уваги на звертання чергового медичного персоналу. Заяви сина і дочки хворої про небажання лікування їх матері в лікарні та відповідальність за неї поза закладом отримані і вклеєні в історію хвороби.

Лікарня всіма необхідними ліками та киснем забезпечена в повному об’ємі. Кисень поставляється щоденно, а подекуди і двічі на добу в балонах від 2-х поставників. Перебоїв з їх доставкою не було.

Також з цього приводу, у п’ятницю, 5 листопада, під час онлайн-брифінгу заступник голови Миколавської облдержадміністрації повідомив, що за результатами перевірки Новобузької багатопрофільної лікарні, на ранок сьогоднішнього дня у лікарні було заправлено 200 кисневих балонів. За його словами, ще не було жодного випадку, щоб даний заклад охорони здоров’я залишився без кисневої підтримки.»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН