Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пожежна безпека і попередження надзвичайних ситуацій не мають сезонності

У лікарні ім.Є.Є.Карабелеша безпека пацієнтів і співробітників понад усе. Вона включає в себе багато аспектів та однією зі складових є пожежна безпека на об’єктах клінічної лікарні в осінньо-зимовий період 2021-2022 років. З метою недопущення таких надзвичайних подій як пожежі на підприємстві системно слідкують за  станом пожежної безпеки на території, в будівлях і приміщеннях медичного закладу та забезпечують належний рівень протипожежного захисту життя і здоров’я працівників лікарні, відвідувачів поліклінік та осіб, які перебувають на стаціонарному лікуванні, а також майна лікувального закладу. Протягом останніх 5-ти років на вирішення питань протипожежного характеру Комунальне некомерційне підприємство у середньому витрачає  щорічно понад 100 тисяч гривень.

Приміщення підпорядкованих структурних підрозділів укомплектовані первинними засобами пожежогасіння. Тільки в стаціонарі знаходиться 104 вогнегасники. Днями лікарня закупила додатково ще 19 порошкових і вуглекислотних вогнегасників. 

Крім того, всі електрощитові обладнані протипожежними дверима, пожежні кран-комплекти у справному стані та укомплектовані пожежними рукавами і стволами. Приміщення забезпечені евакуаційними виходами відповідно до нормативної документації. Система внутрішнього протипожежного водопроводу відповідає вимогам. А в дитячій поліклініці № 2 будівля навіть оснащена сучасною системою блискавкозахисту. 

Звісно, у ході опалювального сезону питання пожежної безпеки набувають вагомого значення. Однак, вони не мають сезонності. Діяльність медичних закладів  включає в себе різні ризики, що можуть виникнути під час роботи. Тож на підприємстві розроблені заходи і по попередженню надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру в осінньо-зимовий період. Приміром передбачено, у разі потреби, використання резервного джерела електроживлення стаціонару, заготовка протиожеледного матеріалу,  навіть проведено розрахунок сил і засобів для прибирання снігу, видалення бурульок з дахів тощо. 

Медичні лікувальні заклади — це об’єкти з масовим перебуванням людей. Тож слід враховувати, що  у випадку пожежі не всі пацієнти зможуть самостійно залишити небезпечне місце – їх треба евакуювати. Тому кожен співробітник повинен чітко знати свої обов’язки на випадок надзвичайної ситуації. Для цього з ними проводяться інструктажі та навчання. Для надійності проведено тренування об’єктових формувань цивільного захисту до дій за призначенням на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, відкориговані схеми оповіщення та ін.

Одне слово,  безпека – понад усе!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН