Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вакцинація, тестування рівня державної мови: в херсонському виші розповіли про досягнення тижня

Про підсумки тижня розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський:

Шалений робочий тиждень видався! Можливо, вплинув той факт, що 31 жовтня Хелоувин?! Так наші студенти до нього добре підготувалися! У п’ятницю особисто мав змогу на запрошення Інформаційного центру Європейського Союзу при ХДУ та факультету української й іноземної філології та журналістики разом з колегами долучитися разом з колегами до квесту, який присвячений традиціям Хелоувіну. Захід пройшов за участі всіх факультетів у Ботанічному саду Херсонського державного університету. І костюми були, й гарбузові локації, й страшно веселі конкурси, й безліч фото, й подарунки! Хто добре вчиться, той добре відпочиває)

Вашій увазі – короткий огляд подій тижня, що минає. 

25 жовтня у Херсонському державному університеті запрацював Центр тестування на визначення рівня володіння державною мовою. Відбулися перші дві сесії! Запрошуємо обирати ХДУ місцем проходження тестування. 

Останній понеділок місяця – засідання Вченої ради університету. Розглянули 14 питань.

Чергова сесія вакцинації пройшла у нашому медичному центрі. Серед бажаючих – переважно студенти. Загалом маємо більше 1100 студентів, які отримали щеплення. Не зупиняємось!

Продовжили вирішувати питання з укладанням договорів на газ з НАК «Нафтогаз України». Поки газу, а відповідно й опалення нема, скорочуємо пари до 1 години, виводимо з навчального процесу аудиторії, в яких некомфортний температурний режим. 

27 жовтня провели зустріч з головним державним санітарним лікарем Херсонської області Юрий Ромаскевич, який виступає за розвантаження міста з 1 листопада, щоб зменшити контакти людей та розповсюдження короновірусу. Дійшли компромісного рішення: університет переходить на змішане навчання: все, що можна перевести в онлайн без втрати якості – переводимо. Не вакцинованих мешканців гуртожитків просимо поїхати на тиждень додому, або вакцинуватися. Безпека понад усе!

27 жовтня у залі-трансформер Наукової бібліотеки відбулася зустріч студентів зі стипендіатом Програми ім. Фулбрайт, науковцем та дослідником Еріком Матерлі.

28 жовтня відбулася звітно-виборча студентська конференція, на якій були присутні 92 делегати від факультетів. Головне питання – обрання нового голови студентського парламенту. За результатом таємного голосування більшість голосів (близько 90%) отримав Денис Пазинич. 

З 1 листопада переходимо на змішаний формат навчання, декани факультетів уповноважені самостійно приймати рішення щодо умов навчання для кожної групи. Мета – максимально мінімізувати контакти та зберегти якість навчання. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН