Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області ситуація з киснем у Пологівській лікарні напружена

Інформація про брак кисню надходить з багатьох міст України. В одній з одеських лікарень він закінчився взагалі, і пацієнтів довелося евакуювати з однієї лікарні до іншої.

Проблеми з киснем виникли з двох причин.

По-перше, зараз на підйомі нової хвилі епідемії розхід його в лікарнях зріс у кілька разів.

Дельта-варіант коронавірусу, за словами лікарів, є агресивнішим, і інфіковані ним пацієнти частіше потребують кисневої підтримки.

По-друге, два основних виробники кисню в Україні зупинилися на плановий ремонт. Про це тиждень тому повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін. Він додав, що МОЗ терміново шукає альтернативні джерела.
Ще один завод, на Заході України, закривався через технічні несправності, але його роботу вже відновили.

Яка ситуація з киснем в Пологах?

Для лікування ковід хворих у Пологівській лікарні використовують кисень в балонах і кисневі концентратори. Як повідомив журналістам Газети головний лікар Пологівської БЛІЛ Роман Кравченко, напруга з киснем відчутна.

“Процес доставки кисневих балонів ускладнився: то автомобіль ламається, то заводи з виробництва кисню зупиняються.

Зараз споживання кисню збільшилося в рази. У нас щодоби використовується 40 балонів кисню і потреба в ньому зростає. У порівнянні з минулим роком, максимальна кількість використання кисню становила 20 – 25 балонів.

До централізованого кисню та конценраторів підключені всі ковід ліжка. На сьогоднішній день їх 74. Черга з хворих не зменшується, в реанімації – 12 хворих і вільних місць немає.

Закупка кисню з доставкою, нам обходиться у 10 тисяч гривень щодня. Возимо його із Запоріжжя, буває по кілька разів на день. На кисневому заводі в області ситуація теж складна, люди працюють цілодобово.

Встановлення киснево ємності на території лікарні затягується підрядником,” – пояснив лікар.

Районка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН