Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області запрацює “Пошта на колесах”

З 1 листопада почнуть працювати пересувні відділення, які будуть обслуговувати жителів Запорізького району.

«Укрпошта» оголосила про запуск пересувних відділень. «Пошта на колесах» буде працювати у селах, де населення менше 1,2 тис. осіб. У Запорізькій області це 785 сіл. Їх жителів будуть обслуговувати 75 пересувних відділень поштового зв’язку.

Запуск перших пересувних відділень, які будуть обслуговувати Запорізький та колишній Вільнянський райони, заплановано на 1 листопада. В грудні пересувні відділення запустять в Оріхові та Пологах, в першому кварталі наступного року — в Мелітополі, Токмаку, Бердянську та Василівці.

В Запорізькій дирекції АТ «Укрпошта» запевняють, що пошта як працювала, так і буде працювати, і всі отримають пенсії, газети і посилки вчасно.

Єдине, що зміниться, — це формат роботи відділення. Якщо раніше листоноша або сиділа у відділенні «Укрпошти», або приїжджала на велосипеді розвезти пенсію і газети, то тепер пошту буде доставляти спеціальний автомобіль.

Як працюватиме «пошта на колесах»?

Пересувне відділення працюватиме за графіком 2-3 рази на тиждень. Дізнатися графік можна в сільського голови, або у листоноші. В зазначений в графіку день до села приїжджатиме пересувне відділення, в якому, крім водія, будуть листоноша і начальник.

Начальник ВПЗ буде приймати клієнтів в точці обслуговування (в приміщенні «Укрпошти» або у приміщенні, яке надасть сільрада). Він прийматиме комунальні платежі, допомагатиме з передплатою, видаватиме грошові перекази та соціальні виплати, поповнюватиме мобільний рахунок тощо.

В той же час водій-супроводжувач та листоноша доставлятимуть пенсії, періодику, посилки, продаватимуть товари, прийматимуть платежі біля домівок користувачів.

Якими послугами можна буде скористатися в пересувному відділенні?

В пересувному відділенні можна буде скористатися усіма звичними послугами, які раніше надавалися у стаціонарному: сплатити «комуналку», оформити передплату чи придбати періодику і товари першої необхідності, отримати чи оформити відправлення.

Можна буде також замовити малогабаритну побутову техніку та ліки. Всі машини будуть обладнані терміналом, що дозволить «Укрпошті» надавати фінансові послуги навіть мешканцям найвіддаленіших сіл, а саме: зняти готівку чи поповнити картку.

Отож мешканцям області не варто переживати: «Укрпошта» як працювала, так і працюватиме. Тільки тепер листоноші матимуть більш комфортні умови роботи, а селяни зможуть отримати ширший перелік послуг, — зазначили в Запорізькій дирекції АТ «Укрпошта».

Районка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН