Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 95% правопорушників не вчиняють злочинів перебуваючи на обліку органів пробації

На Херсонщині з початку року майже 2600 засуджених осіб перебували на пробації. На даний час під наглядом органів пробації області перебуває майже 1600 осіб.

      Серед загальної кількості всіх клієнтів пробації, майже 80% (2075) становлять особи, які були звільнені судом від відбування покарання з випробуванням. 361 порушнику призначено відбувати громадські роботи,  7 – виправні роботи та ще 114 осіб відбувають покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Крім цього, по облікам, пройшло 282 засуджених, яким призначено сплатити штраф за вчинення кримінального проступку чи злочину. Всього, на користь держави такими особами переведено близько 800 тис. грн. 

Уповноваженими органами з питань пробації здійснюється нагляд і контроль за виконанням правопорушниками призначеного судом покарання, дотримання визначених обов’язків та умов відбування покарання в громаді. В обов’язковому порядку з ними проводять соціально-виховну роботу, спрямовану на попередження вчинення нових правопорушень, надають консультації та сприяють вирішенню їх життєвих проблем. 

     Завдяки тісній співпраці підрозділів пробації Херсонщини з партнерськими  організаціями та волонтерами, клієнтам пробації надається юридична, медична, психологічна допомога, сприяння у працевлаштуванні і навчанні, консультації щодо подолання залежностей від психотропних речовин, алкоголю, тощо.

    Такий комплексний підхід до роботи з правопорушниками, під час відбування ними покарань у громаді, сприяє підвищенню безпеки суспільства.

     Понад 95% правопорушників не вчинили повторних кримінальних правопорушень, перебуваючи на обліку органів пробації Херсонщини.   

За інформацією філії ДУ «Центр пробації» в Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН