Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вперше за 50 років на Миколаївщині ремонтують дорогу М-13

Стартувало довгоочікуване відновлення автомобільної дороги М-13 Кропивницький-Платонове (на м.Кишинів). Перша ділянка ремонту має протяжність 23 кілометри, розчинається від межі з Кіровоградською областю та фінішує на перетині з національною дорогою Н-24 Благовіщенське-Миколаїв.

Дорога М-13 була побудована у далекі 60-ті роки минулого сторіччя та відтоді жодного разу ґрунтовно не ремонтувалася. Бетонні плити за пів століття зазнали значних деформацій, місцями повністю зруйновані та здиблені. Водії неодноразово скаржилися на катастрофічний стан покриття та понівечені колеса.

Настав час кардинально змінити ситуацію. Наразі працівники підрядної організації Автострада розпочали на об’єкті підготовчі роботи та розбирання зруйнованих бетонних плит. Згідно проекту у ході ремонту старе бетонне покриття буде замінено на асфальтобетон.

У перспективі усі 85 кілометрів дороги М-13 на Миколаївщині будуть капітально відремонтовані. Адже даний напрямок має стратегічне значення та сполучає собою дві держави Україну та Молдову і далі веде до Балканських країн.

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН