Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сучасну їдальню і харчоблок роблять в опорній школі Великої Лепетихи

Триває капітальний ремонт харчоблоку, їдальні та підсобних приміщень у Великолепетиському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. За словами підрядників, на сьогодні там фактично виконано близько 60-70% запланованих робіт, зокрема: «цілковито проведено демонтажні роботи, монтаж стель та стін, залишається фінішна обробка. Днями вже можна класти плитку».

Разом з тим капітально ремонтуються всі комірчини, вирішено питання щодо візуального оздоблення приміщення.  «Після капремонту матимемо новеньку їдальню та харчоблок, який цілком відповідатиме сучасним санітарним вимогам, – зауважив селищний голова Максим Колокот, під час візиту до школи та огляду робіт, – це велика потреба для освітнього закладу, адже йдеться насамперед про здоров’я наших дітей».

Не приховує захвату та підтверджує слова голови громади  і директор школи Антоніна Глоба: «Перш за все проєктом передбачено безпечне комфортне середовище для дітей, і це найголовніше для того, аби вони зростали здоровими. Ми виношували цей проєкт три роки, дуже хотіли змінити, відремонтувати і осучаснити те, що було побудовано більше тридцяти років тому. Раніше також готували проєкти, вони доходили до області і там все зависало. А тепер нам дуже пощастило, бачимо, що насправді все дієво. Дуже вдячні за допомогу Колокоту Максиму Вікторовичу та Козирю Сергію В’ячеславовичу (який на той момент очолював Херсонську  обласну державну адміністрацію, також про нас піклувався).

«І дійсно,  – додає Антоніна Йосипівна, –  проєкт отримав перемогу, ми отримали досить вагому фінансову підтримку, а наші діти отримають сучасну новеньку їдальню, з нетерпінням чекаємо завершення ремонту».

За словами підрядників, завершити капітальний ремонт планували до кінця року, однак є надія зробити «подарунок» школі і виконати всі роботи принаймні до Дня Святого Миколая.

Нагадаємо, виконання капітального ремонту в опорній школі стало можливим завдяки програмі  «Спроможна школа для кращих результатів», у рамках якої навчальний заклад отримав субвенцію із державного бюджету. Співфінансуватиметься ремонт і з бюджету  Великолепетиської територіальної громади у розмірі 15%. Чекаємо з нетерпінням фіналу ремонту.

Великолепетиська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН