Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярі з Херсонщини перемогли у конкурсі для лісників

Перемога юних лісівників.
В місті Києві 19-21 жовтня 2021 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді спільно з Кіровоградським обласним товариством лісівників та Кіровоградським обласним центром еколого-натуралістичної творчості після дворічної перерви проведено фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв. В заході взяли участь 22 команди з різних областей України.

Херсонщину представляло шкільне лісництво «Олешки» Малокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у складі : Марини КУЗЬМІЧОВОЇ, Ігоря ХАНДУСЯ, Саміри САІДОВОЇ на чолі з незмінним керівником, завучем з навчально-виховної роботи, вчителем хімії Людмилою АНДРІЄЦЬ та представником Голопристанського лісомисливського господарства інженером лісових культур Наталею ФЕМИЧ.

«Олешки» – найстарше учнівське лісництво Херсонської області. У 2004 році розпочалася співпраця гуртка «Юні лісівники-дендрологи» з нашим підприємством. А в 2008 році був підписаний договір про створення учнівського лісництва «Олешки», з тих пір на початку вересня поновлюється договір вже про діяльність юних лісівників на наступний навчальний рік. За цей час багато учнів Малокопанівської школи вивчали лісівничу науку, допомагали своїм шефам садити ліс та доглядати за ним, займалися дослідницькою діяльністю. Шість разів представляли рідну область на Всеукраїнських зльотах в Кіровограді, Києві, Луцьку, Черкасах, Сумах і знову в Києві.
В перший день, після урочистого відкриття зльоту відбувся захист науково-дослідницьких робіт в галузі лісового господарства по секціям: «Лісовідновлення і лісорозведення», «Захист лісу» та «Лісове біорізноманіття». Марина КУЗМІЧОВА захищалася першою, тема її роботи «Можливість вирощування павловнії в умовах Нижньодніпровських пісків».

Другий день перед поважним журі кожна команда розповідала про свою роботу використовуючи мультимедійну презентацію. В підсумку наша команда здобула ІІ загальнокомандне місце, а Марина отримала диплом за І місце по науково-дослідницькій роботі.

Ми пишаємося своїми юними помічниками! Під керівництвом досвідченого педагога вони добре попрацювали і отримали гарний результат. Бажаємо їм не зупинятися на досягнутому.


Адміністрація ЛМГ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН