Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники природоохоронних об’єктів Херсонщини обмінюються досвідом

Про це розповів депутат обласної ради Ігор Йосипенко:

– Вчора пройшла виїзна зустріч представників Національного природного парку «Кам’янська Січ» з керівниками біосферного заповідника «Аскания-Нова». Говорили про переваги збереження навколишнього середовища та природоохоронних територій. Я вважаю, що в нашій країні недостатньо уваги приділяється охороні навколишнього середовища.

Саме тому я завжди підтримую науковців. При моїй активній співпраці з ними був створений національний природний парк «Кам’янська Січ», що розкинувся на правому березі Дніпра. З одного боку, мета створення цього парку — збереження екосистеми, з іншого — це поява нових робочих місць. Тобто на території цих населених пунктів, де сьогодні створений нацпарк, ми отримали 75 нових робочих місць, не побудувавши при цьому ні фабрики, ні заводи. Крім цього, кожного року ми отримуємо в місцевий бюджет майже 800 тис. грн. надходжень у вигляді ПДФО.

Найголовніше — те, що серед 75 працівників нацпарку 15 — наукові співробітники, яких, на превеликий жаль, у нашому селі сьогодні немає. Але наші дітки після закінчення школи вступають у Херсонському державному університеті, обираючи спеціальності екологів і біологів та найближчим часом повернуться в наше рідне село для того, щоб працювати з нами! Щиро вдячний директору біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктору Семеновичу Гавриленко за співпрацю! Ми повинні переймати досвід його роботи.

Я вважаю, що майбутнє України в наших дітях і в збереженні навколишнього середовища. Українці переможуть!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН